Galeria fotografica

                    http://algemesi.en.eresmas.com                                                                               

 

               GALERIA FOTOGRAFICA    

                               

 

                                                                 

                                                                 

 

 

*Benviguts a la galeria fotografica, açí trobareu fotos d'época, de monuments, de fets històrics, de projectes futurs, i altres ja en  construcció, d'edificis publics i a mes a mes també un apartat per a les vostres contribuccións, que podeu enviar al nostre E-mail

*Graciés per la vostra col.laboració.

 

 

* LA MUIXERANGA; monument a la verge que te les seues arrels mes antigues a la ciutat d'Algemesí. (Mes informació a l'enllaç d' "historia de la ciutat").

                                                                                                   

                                                                 

 

 

* LA BASÍLICA MENOR DE SANT JAUME; Aquesta es la basílica menor de Sant Jaume Apostol, el mes destacat d'ella, sense dubte son els retables principals, pintats per Francesc Ribalta. La basílica data del segle 

                                                                                    

 

 

* LA CAPELLA DE LA TROBALLA; Aquesta capella va ser construida on es trobava situada segons l'historia, la morera on aparegué la  image de la Verge de la Salut.

                                                                                 l

 

 

* MUSEU VALENCIÀ DE LA FESTA; El Museu Valencià de la Festa, s'inaugurà el 7 de septembre de 2002, centre muselistic i cultural, es localitza al Convent de Sant Vicent Ferrer, que presenta com a objectius prioritaris el estudi i divulgació de les festes valencianes i la conservació d'objectes i documents propis.

També es sede física de l'Inventari General de Festes Valencianes, projecte de compilació e informatització de la totalitat de les festes valencianes desde 1997, que està portant a cap la Diputació de Valéncia baix la direcció d'Antoni Ariò Villarroya, director del Departament de Sociología i Antropología de l' Universitat de Valéncia. 

                                                  

                                                           

 

 

                                                                                               

 

 

* CONVENT DE SANT VICENT FERRER; Aquest convent va ser rehabilitat en l'any 2000 ( després de 6 anys d'obres, i d'una inversió de 2.829.988 € , sufragats per l'Excelentissím Ajuntament d'Algemesí i l'Inem-Servef ), actualment s'utilitza per a presentar exposicions a les seues sales, i també obres teatrals i concerts al patí principal.

En un futur albergarà un  dels pocs centres  de comerç electronic que instalarà la CE en Espanya.

                                                                                 

                                                   

                              

 

* LES FALLES DE SANT JOSEP; Les falles tambè son festa a Algemesí. Una festa més, que es vïu amb il.lussió, però, no amb tota la que es voldría, ja que nomes són 12 els monuments que es planten a la ciutat, 7 grans, i 5 infantils.

 

 

* FESTES DE LA MARE DE DEU DE LA SALUT; Estes festes es celebren en Septembre, del 29 d'Agost al 8 de Setembre, ( els dies7 i 8 son els grans ). Es celebren en honor a la Verge da la Salud, image la cual va ser trovada al segle XVI on huí en día està situada la capella de la troballa, aquesta imatge va ser destruida durant la guerra civil, i va ser substituida un per una replica realitzada amb materials de cualitat i amb ornamenta ( l'autentica era completament de fusta).    Aquestes festes incloen valls i dances típiques de gran interes històric; tornetjants, muixeranga, pastoretes... 

Aquestes festes han sigut declarades d'interes turístic nacional.

                                                            

                                                                              

                                                                                        

                                             

 

 

* FESTES DE SETMANA TAURINA; 10 dies d'intensa locura, açò es el que es viu a Algemesí a les festes per excelencia de la ciutat. Corregudes de bous, tancà de bous, vaquetes i concerts totes les nits, mes les festes que es monten cada carafal al parc Salvador Castell, a mes d'altres activitats que organitza l'Excel. Ajuntament d'Algemesí.

Tambè els menuts gaudeixen a "lo gran" el dimecres de festes, ja que el día va dedicat a ells, amb atraccións firals, castells inflables, vaquetes infantils, i mes...

                                                         

                                    

                                                               

 

* RESERVA DE LA LLACUNA DEL SAMARUC: La primera cossa a comentar es de que es tracta de l'única reserva al món destinada a aquest tipus de peix, que es autócton de València.

La Reserva es troba situada a la marjal d'Algemesí que forma part del parc natural de l'Albufera.

A més a més, es troba dins la ruta ecoturistica de la Ciutat d'Algemesí.

La reserva en si, consta d'una superfície superior als 11.800 metres cuadrats que donen cabuda als 25.000 exemplars del peix que dona nom a aquesta microreserva.

 El "samaruc" conviu aÇí amb altres especies que es troben també en perill d'extinció com el "fartet", el "mossegadoret", el "petxinots", la "gambeta" , la "gamba gavatxa", etc... 

                                                  

La Llacuna del Samaruc va ser creada l'any 1996 amb la protecció del projecte LIFE de la Unió Europea i baix la tutela de l'Ajuntament d'Algemesí i la Conselleria de Medi Ambient.